Florarie Online - Totul despre Florariile Online, Cum sa comanzi flori
Flori tropicale – Cum le ingrijim in apartament?

Chiar daca ideea generala e ca florile tropicale sunt frumoase insa nu rezista pentru prea mult timp in apartament nu este tocmai adevarata. Pentru a va putea bucura cat mai mult de frumusetea acestora, va vom prezenta o serie de recomandari. Ceea ce pare dificil la prima vedere, cu putina munca  se dovedeste a fi chiar foarte usor.

Trebuie totusi sa facem diferenta intre florile exotice si cele tropicale. Acestea din urma se gasesc (cum indica si numele) doar intr-un climat tropical, deci sunt straine pentru alte tipuri de clima. Florile exotice le incadreaza pe cele tropicale, insa pe langa acestea mai sunt si cele care provin din climate temperate sau reci, dar care nu se gasesc la noi.

Acum, haideti sa vedem care ar fi un exemplu relevant de flori tropicale, care sunt oferite destul de des, se gasesc in florariile de la noi si pot fi usor de ingrijit in locuinta proprie.

Buchete de crizanteme - sunt un adevarat exemplu al frumusetii florilor tropicale. Pe langa trandafiri, ele sunt considerate a fi cele mai frumoase flori din intreaga lume. “Crizantema” vine din limba greaca si inseamna “de aur”, aceasta fiind culoarea primelor exemplare descoperite. Acest tip de flori sunt prezente in natura in diferite forme, asemanatoare margaretelor, decorative, manunchiuri etc. si vin in multe culori, de la galben sau alb pana la violet si rosu.

In caz ca nu stiati, prezenta acestor flori tropicale in istorie le-a adus unele atribuiri, care de care mai interesante. De exemplu:

 • o crizantema rosie indica dragostea;
 • crizantema alba este simbolul adevarului si iubirii loiale;
 • Daca o crizantema este de culoarea galbena, ea simbolizeaza o dragoste usoara, de inceput.

Fiecare fir de crizantema contine, de fapt mai multe flori intr-un manunchi, cele din centru fiind mai mici, spre deosebire de cele din exterior care sunt mai lungi.

Iata cateva sfaturi despre ingrijirea crizantemelor si a altor flori tropicale in apartament. Urmand aceste recomandari puteti prelungi viata acestora, bucurandu-va asfel de frumusetea lor.

 1. Dupa ce primiti buchetul de flori tropicale, este indicat sa schimbati locul acestora. Alegeti un recipient mai mare in care acestea sa se simta in libertate. Sunt recomandate vazele si bolurile din plastic deoarece acestea mentin mai bine apa.
 2. Pe langa recipient, atmosfera din apartament trebuie sa fie asemanatoare celei in care sunt ele obisnuite. Incercati sa mentineti nivelul de umiditate din aer intre 60 si 80%. Daca aveti impresia ca aerul nu este destul de umed, puteti sa asezati (ca si design) mai multe recipiente mai mici in care sa puneti apa si pietricele, de jur imprejurul florilor tropicale.
 3. Temperatura este de asemenea importanta. Daca aveti posibilitatea, mentineti o temperatura intre 15-20 grade noaptea si 25-30 ziua.
 4. Asezati florile intr-o zona in care lumina soarelui este prezenta, insa filtrata. In mediul natural, aceste flori tropicale primesc multa lumina insa nu cresc direct sub ea. Ideal ar fi sa le puneti langa o fereastra orientata catre Vest sau catre Sud (dar lumina sa fie filtrata).
 5. Asigurati-va ca aerul circula destul de bine. Folositi un ventilator sau aerisiti camera pentru a le oferi aer proaspat.
 6. Puteti oricand opta pentru a le creste in apartament, insa pentru acest lucru aveti nevoie de boluri cu pamant, ingrasamant si multa atentie.

Pentru a va arata cat de frumoase sunt florile de la tropice si pentru a va incuraja sa le oferiti celor dragi, o sa va prezentam un filmulet foarte interesant despre cum se aranjeaza un buchet frumos de flori tropicale. La sfarsit, veti fi la fel de convinsi ca si noi ca acest tip de flori sunt extrem de frumoase, se pot oferi in diferite ocazii si pot fi ingrijite destul de simplu in locuinta proprie.

Articole asemanatoare:

Tags: , , , , ,

3 Responses to “Flori tropicale – Cum le ingrijim in apartament?”

 1. topstiri.net Says:

  Flori tropicale – Cum le ingrijim in apartament? | Florarie Online…

  Florile tropicale sunt unele dintre cele mai frumoase si contrar parerilor celorlalti, ele pot fi ingrijite foarte usor pentru a le pastra cat mai mult….

 2. blogro.info Says:

  Flori tropicale – Cum le ingrijim in apartament? | Florarie Online…

  Florile tropicale sunt unele dintre cele mai frumoase si contrar parerilor celorlalti, ele pot fi ingrijite foarte usor pentru a le pastra cat mai mult….

 3. Flori tropicale – Cum le ingrijim in apartament? | Șmen.ro Says:

  [...] Flori tropicale – Cum le ingrijim in apartament? [...]

Leave a Reply

Citeste si: (2 din 3 articole)


Uneori e greu sa faci cadoul potrivit, mai ales daca e vorba despre o doamna/domnisoara eleganta. Daca vrei sa iesi ...